donderdag 24 december 2009

Lissabon of niet

Gisteren terug van een reisje naar Lissabon met Renée, Julia en Bas. Mooie stad is dat. Het duurt een paar uur of een dag voor je een beetje door hebt hoe alles in elkaar zit, maar dan krijg je ook wat. Mooie gebouwen, ook moderne. Die zijn denk ik neer gezet voor de wereldtentoonstelling in 1998. Genoeg te zien. Dadelijk de foto's op het net zetten.
Dat Fada moet je ook van houden. We zijn gaan eten in een restaurant met een life show erbij. Ze doen er wel wat voor, maar na een half uurtje is het toch ook wel een jammer muziek. Tragiek vanuit de tenen. Als ze er niet bij zingen is de muziek wel leuk. Kijk, we wisten natuurlijk van te voren dat het duur zou zijn, maar om nu 4x zoveel te betalen als in een normaal restaurant.? Normaal kijk ik naar de rekening, nu niet. Het engels van die Portugezen wordt slechter naarmate de avond vordert. Je kunt beter in de "kantina" eten, je weet niet wat je krijgt, het is lekker en kost geen drol.
Op het kasteel, midden stad heb je een prachtig uitzicht over de zeven heuvelen en dan kan je op je gemak bergaf lopen want de rest is echt alleen maar bergop daar. Hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet. Maar dan heb je wel weer die leuke trammetjes die door de stad gaan. Van de ene hoek naar de andere en je ziet alle leuke dingen meteen. Af en toe denk je wel dat ze met die trammetjes in de smalle straatjes door het restaurant heen moeten.

Mooie stad en aangename mensen daar.
Het was leuk om met Julia en Bas op stap te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten