donderdag 11 februari 2010

carnaval in Echt

Gezètteverkoop C.V. "De Aester" Echt
Degenen die zaterdag 6 februari jl. niet thuis waren en toch het unieke exemplaar van “De Aestergezèt” 2010 (88 pagina’s en een losse poster van onze hoogheden) willen kopen kunnen nog tot Aswoensdag terecht bij Drogisterij-Tabak-Staatsloterij en Lotto M. Aerts, St. Jorisstraat 1 te Echt. De bijna 1 kilo wegende Aestergezèt staat weer boordevol waargebeurde anekdotes, verzonnen verhalen en foto’s. Uiteraard is er ook weer aan de jeugd gedacht. De prijs bedraagt slechts € 4,00.

Nieuw in “De Aestergezèt 2010” is de losse A3 poster van Prins Sjef I en Jeugdprins Nick I. Het zou mooi zijn als deze poster de ramen siert tijdens de komende carnavalsdagen. Ook hiervan zijn nog enkele exemplaren te koop op bovengenoemd adres. De prijs hiervoor is slechts € 2,00. Wees er snel bij want OP = OP!

Gisteravond de hele carnaval's gezet gelezen. Weer helemaal in het dialect geschreven en dat is lastig. Ze zeggen wel dat ze een makkelijker dialect gebruiken, maar zelfs dat is niet voor iedereen. Het is wel mooie traditie, zowel de krant als de hele carnaval. Zeker als je ziet hoeveel mensen er plezier aan beleven. Ze beginnen al lang van te voren om alles in enkele dagen af te werken. Mooie traditie. Vroeger deed ik wel iets voor de vereniging, op de achtergrond, maar dat is in het slop geraakt. Moet ik toch weer eens oppakken. Het is een goed georganiseerde vereniging die
Aester jongens. Leuke website en ook weer goed verzorgd.

De krant heeft altijd iets vrolijks. Hele verhalen over vroeger en nu. Van de nieuwe prins en van de ouwe, hoe leuk die het gehad heeft. Ze moeten een gigantisch archief hebben aan foto's en gegevens. Dat ding is trouwens niet te tillen. Veel pagina's en zwaar papier. De krant staat ook vol met mopjes, goeie en slechte. Vroeger gebruikte ze veel namen van bekende figuren uit het dorp, dat doen ze niet meer, jammer.

Twee mopjes heb ik onthouden: Moedig is als je s'avonds te laat en bezopen thuis komt. Je vrouw in de gang ziet staan met de bezem en als je dan zegt: "ga je nog vegen of vlieg je zo meteen nog uit" en lef is als je s'avonds te laat, bezopen en stinkend naar de parfum thuis komt tegen je vrouw zegt ''zo, jij bent de volgende"

Wij doen niets aan carnaval, we gaan gewoon weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten