zaterdag 27 februari 2010

Stefan Cools

Maandag komt Stefan Cools zijn flash-expo inrichten. Van de week was hij hier om weer eens uitgebreid te kijken, hoe hij een en ander gaat inrichten. Hij maakt onder meer installaties.
Stefan heeft in onze regio nog niet veel geƫxposeerd. Op zijn website kun je zien waar hij al actief geweest is. Verrasend genoeg is dat in Australie en aan het eind van het jaar in Spanje. Het kan gek lopen met die kunstenaars.
Mijn broer heeft een stukje van zijn website in het nederlands vertaald.

"Stefan Cools bouwt een installatie in de voorruimte. Die hij dan weer verbind met een plek achter in de galerie. Deze jonge kunstenaar heeft al veel internationale ervaring.
In deze tentoonstelling biedt het werk van Stefan Cools ons een ecologisch paradigma Stefans aandacht gaat uit naar een bijzondere ‘metawetenschap’ of ‘metafysische theorie’ waarin rekening wordt gehouden met de manier waarop levenssystemen met elkaar verbonden zijn. Dit omvat een bewustzijn van de oorsprong van materialen, de wijze waarop objecten en producten zijn geconstrueerd en het fysieke en psychologische doel waaraan kunst beantwoordt bij het realiseren van betekenis. "


Ben benieuwd wat er komende week allemaal in galerie gebakken gaat worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten