vrijdag 14 mei 2010

Heb je zelf maanden lopen scheppen!

Heb je maanden zelf staan graven, wandjes zetten, schilderen, water vanaf de zee gedragen, moet je er extra voor gaan betalen. Beetje raar zijn die grieken toch wel.

Griekse artsen beboet om belastingontduiking14 mei 2010, 13:04 uur

ATHENE (AFN) - Het Griekse ministerie van Financiƫn heeft vrijdag de namen van 57 Griekse doktoren gepubliceerd die opzettelijk geen belasting betaald hebben. De elf zwaarste overtreders hebben boetes van honderdduizenden euro's gekregen. Dat meldden Griekse media.

De autoriteiten hebben laten weten dat zij beslag zullen leggen op bankrekeningen van degenen die de staat geld schuldig zijn. De regering verwacht zo meer dan 32 miljard euro binnen te halen, wat ongeveer gelijk is aan 10 procent van de staatsschuld. Griekenland stelt zo ook een voorbeeld voor de gewone man, namelijk dat de elite niet gespaard blijft en ook moet bijdragen om faillissement van het land te voorkomen.

Zo ging de Griekse belastingdienst aan de slag met satellietfoto's en ontdekte dat er in Athenes buitenwijken geen 324 zwembaden zijn, zoals bij de belastingdienst opgegeven, maar 16.974.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten