maandag 11 januari 2010

Kijk dat zijn pas kerels

Onderstaand bericht doet me denken aan een Schotse vriend van ons. Hij reed van Schotland naar huis in de buurt van Stratford. S'nachts met de gedachte dat er toch niemand op de weg zou zitten. Mooi niet dus. Hij haalde met hoge snelheid een politieauto in. Zwaailampen aan en de achtervolging was gestart. De politie hield hem niet bij en de zwaailichten verdwenen langzaam in de achteruitkijk spiegel. Nou dacht ie, ze hebben vast mijn nummer niet kunnen noteren. Dat was ook zo. Maar de mobilofoon bleek te werken want vijftig kilometer verderop was de snelweg afgezet en kon hij zijn rijbewijs en auto inleveren. Van die boete had je een leuke vakantie kunnen houden. Was wel vervelend vond hij en zoveel 'pech' kun je geen tweemaal achtereen hebben. Toch wel hoor want de week erna hebben ze auto van zijn vrouw ook in beslag genomen. Die auto kon ook hard en zonder rijbewijs rijden is de boete nog hoger.

----------------------- Weetje van de dag 2742 -----------------------


De grootste Britse snelheidsovertreding staat op naam van een 33-jarige Engelsman die in 2007 met 277 km/uur over de snelweg raasde.

Het oude record stond op naam van een Schot die in 2003 met een snelheid van 251 km/uur werd gesnapt.


----------------------- Tweewekelijkse enquete -----------------------

Een Zwitserse multimiljonair moet een verkeersboete van ruim 200 000 euro betalen omdat hij te hard reed. Goed idee? Om de hoogte van de verkeersboetes te koppelen aan de hoogte van het inkomen?

Vertel het me op: http://www.cijfers.net/enquete.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten